Вървящият към края на своята кариера холандски ветеран Уесли Снайдер стана водеща тема в катарското първенство, след като бе изгонен при победата на своя Ал-Гарафа с 2:0 над Катар СК. 34-годишният плеймейкър беше бесен на червения си картон и отправи шокираща закана, а после се опита да замаже ситуацията.

Във въпросния мач полузащитникът, който спечели един куп трофеи с Аякс, Реал Мадрид, Интер и Галатасарай в своята бляскава кариера, беше авторът и на двете попадения. Той вкара от дузпа в добавеното време на първото полувреме, а в 83-ата минута подпечата успеха с втори гол.

Мигове по-късно халфът от герой се превърна в изненадващ злодей, тъй като получи директен червен картон в продължението на срещата. Отсъждането на съдиите предизвика изключителен гняв у футболиста, който напусна бесен терена. Малко преди да влезе в тунела той започна да ръкомаха и да крещи към трибуните, докато повтаряше: „Това е последният мач, който играя в Катар!”

Думите му не бяха приети никак добре, тъй като извадиха на показ добре познатата тема за истинската отдаденост  и чувството за безнаказаност сред залязващите чуждестранни звезди, които идват да играят в местното първенство преди всичко за пари.

Самият Снайдер впоследствие се видя принуден да публикува послание, чрез което да оправдае в някаква степен поведението си: „Докато играех футболен мач, аз реагирах в разгара на емоциите на един червен картон, който не заслужавах. Въпреки всичко искам да контрирам всякакви неверни медийни спекулации: Наслаждавам се на живота и футбола в Катар”, написа футболистът.