Двама души бяха убити при смъртоносна стрелба в Оукланд (Нова Зеландия) часове преди откриването на световното първенство по футбол за жени. Тази сутрин от 10.00 часа българско време на местния стадион „Идън Парк“ отборът на Нова Зеландия играе с Норвегия. Стрелбата е станала в близост до хотела, в който са настанени скандинавките. Мондиала ще се проведе в Австралия и Нова Зеландия от 20 юли до 20 август. 
 
От полицията обявиха, че освен двете жертви има и шестима ранени с различна степен на нараняванията. Уточнено беше, че стрелецът е бил ликвидиран от властите.

„Бяхме информирани, че това е единичен инцидент и не е свързан с футболните събития в града и мача на откриването на световното първенство, който ще се проведе днес според предварителната програма“, заявиха от ФИФА.

Инцидентът бе приет спокойно в лагера на Норвегия.
 
„През цялото време се чувствахме в безопасност в хотела. ФИФА има добра система за безопасност на участниците на световното първенство. Имаме си и собствен сътрудник, който отговаря за нашата сигурност. В нашия лагер всичко е спокойно и се готвим за мача“, обяви капитанката на скандинавките Марен Мелде.