Тревожни информации доведоха до истинско брожение в интернет, след като изданието africannewstoday.com оповести кончината на бившия камерунски национал Ригоберт Сонг. Медията обяви, че е получила потвърждение от брата на бившия играч – Алекс Сонг, но както е известно поузащитникът на Рубин Казан Алекс Сонг е племенник на легендарния играч, а не негов брат.

Изданието обяснява, че „смъртта“ е настъпила във Франция, където 40-годишният Ригоберт е откаран за лечение след получения на 3 октомври мозъчен удар. Сайтът дори цитира Алекс Сонг, който заявява, че Ригоберт е издъхнал вчера сутринта и в момента цялата фамилия е „съсипана от мъка“.

На 5 октомври – 2 дни преди „кончината“- здравният министър на Камерун Андре Мама Фоуда заяви: „Той вече е в съзнание. Животът му вече не е в опасност, но все още той не е напълно възстановен. Надяваме се на скорошното му оздравяване и дано се върне в обичайната форма, в която всички го познаваме.“ Именно на същия ден се появиха новините, че Ригоберт Сонг е отворил очи след комата, в която бе изпаднал в следствие на мозъчния аневризъм.

Последната информация по случая дойде вчера от френското издание „Л'Екип“, което твърди, че операцията на Сонг е успешна и той вече е стартирал рехабилитацията си.