Полша и Словения са начело в квалификационна група 3 след изиграването на третите си срещи по пътя към Мондиал 2010. И двата тима имат по седем точки, след успехите си днес съответно над Чехия и Северна Ирландия.

С два гола в последните шест минути на срещата, словенците се наложиха като гост на Северна Ирландия с 2:0. Попаденията паднаха след бързи контраатаки, в 84-та и 85-та минути, и бяха дело на Миливое Новакович и Златан Любиянкич. Двубоят не бе особено класен, като и двата състава изглеждаха бавни и правеха много грешки, след които се създаваха и повечето възможности.

Полша победи Чехия с 2:1 в дербито на групата. В основата на успеха за поляците бе Якоб Блашчжиковски, който подаде за първия гол, отбелязан от Павел Брозек, и сам вкара втория в 52-та минута. Чехите върнаха едно попадение три минути преди края на мача, когато Вацлав Сверкош намери добре Мартин Фенин, но за повече не достигна време.

Словакия постигна очаквана победа като гост на Сан Марино с 3:1. Попаденията вкараха Станислав Шестак, Мирослав Кархан и Ян Козак, а за домакините се разписа Анди Селва. Защитникът на гостите Роман Краточвил не доигра мача, след като поучи червен картон през второто полувреме.

В групата водачи са Полша и Словения с 7 точки, Словакия има 6, Чехия и Северна Ирландия са с по една, а Сан Марино – без точка до момента.