Съперникът на Лудогорец в Шампионската лига Слован Братислава се издъни на старта на шампионата в Словакия. Слован завъртя 1:1 като домакин на новака в елита Дунайска стреда. Въпреки, че бе по-активния отбор през всичките 90 минути и изпусна куп голови положения Слован не успя да вземе трите точки и да повдигне самочувствието си преди мача с българския шампион.

Съперникът на Лудогорец излезе на стадион “Пасиенски” през 3014 зрители със състав, който се очаква да се появи и срещу българския тим на 17 юли. Самуел Словак използва футболисти, които тества по време на последните контроли, като някои от най-добрите играчи от миналата година не бяха на терена. На вратата стартира Путночки, пред него в защита излязоха Багайоко, Горосито, Колчак и Йосимов. В халфовата линия словаците използваха Хлоховски, Зовчак, Грендел, Кладбурски и Милинкович, а нападател стартира новото попълнение Форщ.

Звездата на тима Лестър Пелтиер не започна титуляр. Той претърпя операция на коляното и пропусна по-голяма част от подготовката. Тринедадецът обаче обяви преди мача, че се чувства готов да излезе на терена и това се случи. Логично се появи на терена като смяна 10 минути преди края на мача на мястото на Ерик Грендел, но не успя да помогне на отбора си.

Слован започна лежерно мача и изигра първото полувреме с идеята, че съперника сам ще си вкара гол. Домакините пропуснаха няколко чисти голови положения чрез Милинкович, Форщ, Жовчак и Хлоховски. В определени моменти късметът бе на страната на новака в елита на Словакия. При една от редките контраатаки за гостите се получи центриране от дясно и Фордек с хубав удар с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Путночки.

В 50-ата минута Слован изравни резултата. Жофчак центрира от пряк свободен удар и новото попълнение Павел Форщ с глава успя да изравни резултата. Чехът можеше и да вкара втори гол в 62-ата минута, но не успя да се възползва от хубав пас от ляво. Малко по-късно Хлоховски също пропусна, а минута по-късно бе заменен от Юрай Халенар. Той също излезе на стрелкова позиция, но пропусна. С пропуск се отчете и централния бранител Колчак. До края на срещата Слован пропусна още няколко положения, но до победен гол така и не стигна.

Много добро впечатление направи Милинкович, който бе един от най-добрите на терена, като футболистите на Лудогорец трябва сериозно да внимават с него.