Група 3 на световните квалификациите в Зона Европа се очертава като най-интересна преди последните мачове в потока. Това стана факт, след като Словакия се издъни и загуби с 0:2 домакинството си на Словения.

Словаците се нуждаеха само от точка на свой терен, за да си осигурят класиране за Световното, но вместо това усложниха до крайна степен ситуацията си, като при загуба от Полша в последния си мач ще трябва да се задоволят с място на баражите.

Валтер Бирша и Нейч Печник са героите за Словения, след като вкараха двата гола съответно в 56-та и 90-та минути.

Така словенците вече имат 17 точки и са само на 2 зад днешния си съперник, което означава, че при наглед сигурната победа в гостуването на Сан Марино ще могат да се борят и за директно класиране за ЮАР.

Другият печеливш от съботните мачове в група 3 се казва Чехия, която победи с 2:0 Полша след голове на Томаш Несид и Ярослав Плашил. По този начин чехите събраха актив от 15 точки и запазват макар и минималните си шансове за второто място.

Извън борбата останаха отборите на Северна Ирландия, Полша и аутсайдера Сан Марино.

В последните мачове Чехия посреща Северна Ирландия, Полша излиза като домакин срещу Словакия, а Словения ще гостува на Сан Марино. Тези мачове ще решат съдбата на групата, в която Словакия и Словения се борят за директно класиране, а Чехия за място на баража.

Класиране в група 3:

1. Словакия 19

2. Словения 17

3. Чехия 15

4. Северна Ирландия 14

5. Полша 11

6. Сан Марино 0