Националният отбор по футбол на Кот д’Ивоар направи вярна стъпка в първия етап от елиминациите в Купата на Африканските нации. Футболистите на Ибрахима Камара се наложиха с 1:0 над Мали и по този начин си уредиха четвъртфинален дуел срещу Алжир.

Единственият гол за „слоновете” беше дело на звездата Уилфрид Заха и падна в заключителните минути на мача. Котдивоарците имаха повечето и по-чисти положения в срещата, но изпитаха доста главоболия, за да преодолеят вратаря на Мали Джигуи Диара. В самия край на мача и техният страж Силвен Гбохуо също трябваше да прави решителна намеса, за да опази победата.

Първото полувреме беше много по-равностойно, като Мали имаше ранни шансове чрез Абдулай Диаби. Постепенно Кот д’Ивоар наложи волята си, а през втората част тотално доминираше до отбелязването на гола почти не даде шанс на малийците да погледнат по-смело напред.

Решителният миг дойде в 76-ата минута, когато Джонатан Коджия се пребори с глава за изританата от Гбохуо топка и я продължи към Заха в наказателното поле. Бранителите на Мали реагираха изключително наивно и оставиха звездата на Кристъл Палас сам срещу Диара, който не успя навреме да скъси дистанцията – 0:1.

Четвъртфиналът между Кот д’Ивоар и Алжир ще се играе на 11 юли.