Новата звезда на Евертън Самуел Ето'о взе важно решение в кариерата си, което ще му помогне да се концентрира изцяло върху представянето си за "карамелите". Той прекрати дългата си кариера за националния отбор на Камерун. 

Въпреки че е само на 33 години, той носи екипа на родината си в продължение на цели 17 години или повече от половината му живот до момента. Днес обаче тази ера приключи за нападателя. 

"С това съобщение ви уведомявам, че официално слагам край на кариерата си в националния отбор на Камерун. Благодаря на всички фенове и на цяла Африка за всичката любов, която усетих от тях", написа Ето'о в профила си в Туитър. 

Така последните му мачове с "неукротимите лъвове" бяха по време на Световното първенство в Бразилия. Там африканците се представиха трагично и напуснаха турнира след три тежки загуби. 

Ето'о участва на четири Мондиала, а в същото време спечели и на два пъти турнира за Купата на Африканските нации през 2000 и 2002 г. За Камерун той има 116 мача и 56 гола и дълго време беше капитан на тима.