След уникален обрат от 0:2 до 3:2 Бразилия триумфира срещу САЩ във финала на турнира за купата на Конфедерациите в ЮАР.

Бразилия игра доста слабо през първото полувреме и съвсем логично още в 10-та минута САЩ поведе, след като Спектър центрира в наказателното поле на „кариоките”, където Демпси засече топката и я прати в мрежата на Жулио Сесар.

Последваха няколко опасности пред вратата на Тим Хауърд, но той се представи блестящо и отрази удари на Кака, Луиш Фабиано и Мело.

В 27-та минута при бърза контраатака за САЩ Дейвис подаде добре към Донован, който размина Рамирес и с премерен удар направи за втори път безпомощен Сесар.

До края на първото полувреме САЩ контролираха играта, а бразилците изневериха и неизглеждаха на себе си.

През второто полувреме обаче настъпи феноменалният обрат. Още в 46-та минута Луиш Фабиано получи топката в наказателното поле на САЩ със защитник на гърба си, но бързо се извъртя и прати топката зад Тим Хауърд.

Натискът на Бразилия продължи, като в 60-та минута удар на Кака срещна напречната греда, след което мина гол линията, но съдиите не видяха това и голът не бе зачетен.

В 74-та минута Кака направи за смях Спектър, след което подаде на Робиньо, който успя по чудесен начин да намери Фабиано, който с глава отблизо изравни резултата.

Десет минути по-късно в 84-та Елано центрира от корнер в наказателното поле на Бразилия, където най-съобразителен се оказа Лусио, който с глава прати топката в мрежата на САЩ и по този начин донесе толкова ценния успех за „кариоките”.

Това е трета купа на Конфедерациите за Бразилия, а Луиш Фабиано стана голмайстор на турнира с пет гола.