Още един нападател се намеси в борбата за място в редиците на турския футболен клуб Галатасарай. След като през уикенда местните медии съобщиха, че турският гранд иска да привлече нападателя на Левски - Гара Дембеле, както и този на Кьолн - Лукас Подолски, в понеделник италианците отговориха с предполагаем интерес към Адриан Муту от Фиорентина.

Галатасарай се нуждае спешно от поне двама нападатели, защото има огромен шанс турският гранд да пропусне участие в европейските клубни турнири през следващата есен. "Чим Бом" се намира на девето място във временното класиране след изиграването на 17 кръга, а вкараните голове са по-малко от получените.

Трансферът на Муту може да стане по румънска линия, защото старши треньор на турците е Хаджи. Агентът на футболиста Виктор Бекали пък беше категоричен, че до трансфер в редиците на Галатасарай няма да се стигне.

"Галатасарай? Това няма да се случи. Адриан има договор с Фиорентина и е длъжен да го изпълни. Ако все пак има оферти за него, ние ще ги разгледаме внимателно. Муту все още е важен играч за Фиорентина и националния отбор на Румъния, но сега той трябва да се съсредоточи върху навлизането във форма след 9-месечно отсъствие от терените", заяви Бекали.