Рекордната покупка на Анжи Махачкала Вилина шокира клубното ръководство, като публично обяви желанието си да премине в по-голям клуб.

Руснаците броиха 35 милиона евро на Шахтьор Донецк за бразилеца през януари и успяха да го отмъкнат под носа на Челси. След половин сезон в Дагестан обаче плеймейкърът заяви, че голямата му мечта е да играе в едно от топ първенствата в Европа, за да утвърди името си като един от най-добрите в света.

„Опитвах да напусна Шахтьор в продължение на година, но така и не успявах“, обясни Вилиан. „Получих оферти от големи английски отбори и от други тимове, но Шахтьор винаги отказваше. Анжи единствени се съгласиха да покрият освобождаващата ми клауза. Изпитвам огромна привързаност и уважение към този клуб, но всички знаят, че мечтите и желанията ми не са се променили.“

„Поставил съм си за цел да играя за голям клуб и така да дам заявка за връщане в бразилския национален отбор, но засега оставам футболист на Анжи. Възнамерявам да продължа тук и да остана спокоен.“

„В Шахтьор опитах всеки един начин, за да договоря напускането си. Заявих, че желая да играя за голям клуб, но оттам изобщо не им пукаше. Те щяха да ме пуснат само ако някой активира освобождаващата ми клауза. Исках ужасно много да отида в Англия, но не съжалявам и не можех повече да остана в Шахтьор. Те ми казваха едно нещо, а после правеха друго“, обясни Вилиан.