Маруан Фелайни, който прекара три седмици в болница с коронавирус, отбеляза бърз хеттрик с глава и донесе успеха на Шандун Лунен над водения от Рафаел Бенитес Далиен Про с 3:2 в Китай.

Бившият нападател на Нюкасъл Саломон Рондон изведе Бенитес и компания с гол с глава в 57-та минута. Но бившият играч на Манчестър Юнайтед Фелайни изригна с три попадения в рамките на само седем минути между 79-та и 86-та в Далиен. Испанският наставник Бенитес, който изведе Ливърпул до триумф в Шампионската лига през 2005, остана в шок от случилото се на терена. Шведският национален защитник Маркус Даниелсон върна гол за Далиен дълбоко в добавеното време, оформяйки крайния резултат.

32-годишният Фелайни е единственият познат случай на новия вирус в китайската Суперлига и прекара три седмици в болница в Китай, преди да бъде освободен в средата на април. Шандун каза, че той е бил асимптоматичен и белгийският полузащитник публикува снимки в социалната мрежа, в които прави упражнения в болничното си легло.

Китайската Суперлига стартира в събота сезона си пет месеца по-късно заради коронавируса. Всички мачове се играят при закрити врати в два града – Съджоу и Далиен, за да се ограничи рискът от инфекции.