Полузащитникът на ПСВ Айндховен Марк ван Бомел обяви отказването си от футбола. Това се случи след днешната загуба от Твенте с 1:3.

36-годишният холандец не се сбогува с играта по най-добрия начин, след като в 70-ата минута на дербито бе изгонен за втори жълт картон.

„Всичко беше много хубаво за не. Вече няма да се налага да спирам противниковите играчи, които искат да преминат покрай мен. Освен това имам проблеми с лявото си коляно още от миналата година“, коментира халфът след своя 350-и мач в Ередивизи.

„Въпреки всичко ми бе доста трудно да избера точния момент, в който да се оттегля. Феновете на ПСВ ме накараха да се чудя, но избирам да слушам главата си. През този сезон се представих на задоволително ниво, но за съжаление то не ни помогна достатъчно. Аз съм отборен играч и разочарованието, че не печелим титли, все още ми тежи.“

„Разбира се, дразнещо е да кажеш сбогом след червен картон, но това просто не беше годината на ПСВ“, завърши Ван Бомел.

Холандецът дебютира в професионалния футбол с Фортуна Ситард през 1992 година, а след това играе за отбори като ПСВ – на два пъти, Барселона, Байерн и Милан. Той е печелил общо 22 трофей в кариерата си, в това число Шампионската лига с Барса и титлите в националните първенства на всеки един от отборите си.