Уругвайският защитник Диего Годин прекрати състезателната си кариера, съобщи Ройтерс. Бившият капитан на Атлетико Мадрид обяви решението си след загубата на Велес Сарсфийлд с 0:1 от Уракан в последния мач от аржентинското първенство за сезона, с което сложи край на една забележителна 20-годишна кариера в професионалния футбол.

Годин изигра 627 мача, вкара 38 гола и спечели 10 титли, включително два трофея от Лига Европа и три Суперкупи на УЕФА с Атлетико Мадрид.

"Решението може да изглежда изненадващо, но го обмислях от известно време", каза 37-годишният Годин пред аржентинската телевизия.

"Сега има други приоритети. Семейството ми е в Уругвай и наскоро станах баща, искам да си почина и да се насладя на други неща", добави той.

Уругвайският Насионал е обмислял да привлече Годин, но централният защитник е взел окончателното си решение да се оттегли от терена след раждането на дъщеря му миналия месец, пише още Ройтерс.

Годин започва кариерата си през 2003 година с уругвайския отбор Ceрo. Той премина в Насионал през 2006 година, преди да отиде в испанския Виляреал сезон по-късно.

След това защитникът се присъедини към Атлетико Мадрид през 2010 г., където  направи име като капитан на отбора в продължение на девет сезона.

Годин пристигна във Велес в средата на 2022 г. след престой в Италия в Интер Милано и Каляри и шест месеца в бразилския Атлетико Минейро.

Бранителят изигра 161 мача за уругвайския национален отбор и участва в четири Мондиала като част от златното поколение, което спечели Копа Америка през 2011 г. и завърши четвърти на Световното първенство през 2010 г.

Автор: Мирослав Димитров/БТА