Бившият хърватски голмайстор Ивица Олич ще бъде треньор на ЦСКА Москва, пишат медиите в Русия. Той ще бъде представен официално утре и според футболните медии в страната договорът му ще бъде за две плюс една години или за три пълни сезона.

Ивица Олич към момента е помощник-треньор на хърватския национален отбор. Той наследява поста от беларусина Виктор Гончаренко, който преди ден подаде оставка и договорът ще бъде оформен като разтрогнат по взаимно съгласие. Но за назначението на хърватина се знаеше дори преди уволнението на бившия наставник на БАТЕ Борисов, което повдига доста въпроси. Така или иначе контрактът на Гончаренко изтичаше през юни тази година.

В момента ЦСКА (Москва) има 40 точки от 23 кръга и заема 5-о място в руската Висша лига, като отстъпват по голова разлика или преки двубои на Сочи и московския Локомотив.

"За мене беше чест да работя в такъв велик клуб като ЦСКА. Това беше много интересен и най-добрият период в моята треньорска кариера до момента. За четири години почти имахме ярки победи, но и тежки поражения. Но пък в отбора никога не е властвало равнодушито, играчите се бореха до последната минута за синьо-червените цветове. Този велик период ще остане за винаги в моето сърце", заяви 43-годишният Гончаренко.

Под негово ръководство отборът спечели Суперкупата на Русия, два пъти взе сребърните медали и се нареди на четвъртфинал в Лига Европа.