Вратарят на Аякс Андре Онана ще може да играе футбол през ноември, след като наказанието му за употреба на допинг беше намалено на 9 месеца. Арбитрите от Спортният арбитражен съд са установили, че Онана не е виновен в значителна степен и са намалили едногодишната му забрана от УЕФА. Така наказанието му приключва на 3-ти ноември. 

Решението може да засили намеренията на Арсенал да привлекат Онана, който ще може да играе за родината си Камерун на турнира за Купата на Африканските нации през януари. 

Вратарят даде положителна проба миналия октомври за фуросемид, забранен диуретик, често използван като маскиращо средство, за да скрие присъствието на други лекарства в кръвта на състезателя. Той е разказал, че се почувствал зле и е взел хапче от шкафчето на приятелката си, като е помислил, че е аспирин, тъй като имало сериозна прилика и били почти идентични двете опаковки. Според актуалните антидопингови правила, спортистите са длъжни да носят отговорност за намиращите се в тялото им субстанции, въпреки че те може и да твърдят, че не знаят за какво става дума.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.