Отборите на Сенегал и Гвинея завършиха наравно 0:0 в мач от втория кръг на група "В" на турнира за Купата на африканските нации. И двата тима спечелиха първите си срещи и вече са фаворити за място в следващата фаза.
 
Футболистите на Сенегал създадоха по-чистите положения в мача, но не успяха да ги реализират. В 56-ата минута Абду Диало отправи чудесен удар с глава, но брилянтна вратарска намеса на Али Кейта предотврати сигурен гол. Малко след това звездата на Сенегал - Садио Мане намери с елегантен пас Буна Сар, който обаче шутира неточно.

Сенегал Гвинея

източник: БТА

Преди почивката вратаря на Сенегал - Сени Денг показа страхотен рефлекс, избивайки в корнер удар на Морган Гилавоги в 31-ата минута.
 
Тимът на Сенгал, който е определян за фаворит за титлата от букмейкърите, продължава да бъде без вратаря Едуар Менди и защитника Калиду Кулибали, които дадоха положителни проби за коронавирус малко преди началото на турнира. 
 
В последния кръг Сенегал играе с Малави, докато Гвинея се изправя срещу Зимбабве. Двата тима разделят лидерската позиция с по 4 точки и равна голова разлика.