Селекционерът на Португалия Луиш Фелипе Сколари не си направи труда да скрие състава преди днешния четвъртфинал срещу Германия. В Базел за Португалия ще започнат тези футболисти, които постигнаха двете победи срещу Турция и Чехия в груповата фаза на турнира.

От началото на първенството Сколари е най-доволен от представянето на Деко. Бразилецът с португалския паспорт е звездата на тима и заради по-скромното представяне на Кристиано Роналдо. От крилото на Манчестър Юнайтед се очаква да направи големия си мач срещу Бундестима.

„Имаме план как да спрем Роналдо, но бъдете сигурни, че няма да го кажа на вас”, това са реплики към журналистите от страна на Оливер Бирхоф, който е мениджър на Германия.

В състава на Йоаким Льов се завръща след мач наказание Бастиан Швайнщайгер, който би трябвало да започне като титуляр.

В лагера на Португалия треперят от един натрапващ се факт. Футболистите на Луиш Фелипе Сколари отстъпват значително в ръст от тези на Германия.

Немците разполагат с Мертезакер, който е висок 1.98. Капитанът Балак е с ръст 1.88, Метцелдер е 1.94, а Гомес е 1.89. Тази статистика смразява един от най-ниските отбори в Европа, този на Португалия.

От своя страна португалците имат едно голямо предимство преди мача тази вечер в Базел. Роналдо и компания не играха в последната среща с Швейцария, защото Сколари пусна резервите. Поради тази причина тимът на Португалия имаше няколко дни почивка в повече.

Ето и очакваните състави на двата отбора за двубоя в Базел:

Португалия - Рикардо, Босингва, Пепе, Карвальо, Ферейра, Моутиньо, Петит, Деко, Роналдо, Гомеш и Шимао.

Германия - Леман, Фридрих, Меретезакер, Метцелдер, Лам, Фриц, Балак, Фрингс, Швайнщайгер, Клозе и Подолски