Селекционерът на португалския национален отбор Луиш Фелипе Сколари обяви, че вярва в способностите на своя тим и шансовете му да спечели Евро 2008. „Ако кажа, че не вярвам, хората ще ме линчуват,” заяви откровено бразилецът.

„На първенството ще вземат участие 16 национални отбора, всеки от които има точно 6,2 процента шанс да спечели трофея,” изчисли темпераментният наставник. „Ако се класираме за елиминациите, то шансът там вече е 12,4%, и т.н. Факт е, че ние разполагаме с добър състав.”

Сколари ще обяви своите избраници, които ще представляват Поргугалия на Евро 2008, на 12 май.

„На този етап вече съм преценил кои ще са 23-та футболисти, но все пак до края на сезона има още няколко мача. Някои от тях може да подобрят формата си, докато при други тя да падне. Всички футболисти, които избера, ще са в превъзходна форма,” заяви специалистът.

Отсъствието на Деко в последните седмици, заради травма в прасеца, притеснява всички в португалския лагер, но не и селекционера. „Неговите треньори в Барселона могат да се притесняват, не и аз,” пошегува се Сколари. „Ако се притеснявам за такива неща, ще получа 20 язви. Деко има проблем в прасеца и не може да играе в момента. Ако все още не е готов на 12 май, тогава вече ще го мисля.”