Селекционерът на Португалия Луиш Фелипе Сколари остана доволен от победата над Турция на старта на Евро 2008, но предупреди, че не трябва да се изпада в еуфория.

„Този резултат е важен за нас, защото винаги е позитивно да започнеш добре едно толкова трудно първенство. Сега мисля, че сме си свършили 50% от работата. Всички знаят, че в група с четири отбора, шест точки са достатъчни, за да продължиш,” заяви бразилският специалист.

„Играхме много добре през целия мач, на технически добро ниво, а показахме и физическата си издръжливост. Целият отбор показа своята отдаденост и това бе от решаващо значение. Докъде можем да стигнем с тази игра? Засега, до втората фаза, до четвъртфинал, след това ще вървим стъпка по стъпка,” добави той.

Относно следващата среща на Португалия от група А, срещу Чехия, Сколари очаква да стане много различен мач, защото се срещат две различни футболни школи: „Това ще е съвсем различен двубой. Чехите имат много добър футбол, но са по-мощни от турците. Те са от друга школа. Ще видим какво ще стане. Трябва да продължаваме да работим.”

Сколари бе запитан дали се чувства по-специално от факта, че натурализираният по негово настояване Пепе е отбелязал първия си гол за Португалия.

„За мен всички голове на отбора са еднакви, не е по-специален, защото това е Пепе. Всички футболисти са тук, за да представят Португалия, независимо къде са родени. Всички си имаме права и задължения,” каза по този въпрос специалистът.

За неприятната контузия на втория вратар Куим, Сколари сподели:”Трудно е винаги да играеш футбол в идеални условия. Загубата на Куим е много неприятна, а самият той пропусна страхотна възможност за втори път в кариерата си. Ние му посвещаваме тази победа, защото той е един от нас.” На мястото на Куим Сколари повика Нуно.