Селекционерът на Португалия Луис Фелипе Сколари поднесе своите извинения за случилото се по време на европейската квалификация със Сърбия. Както е известно след края на срещата бразилецът се нахвърли върху защитника на „плавите” Ивица Драгутинович и се опита да го удари с юмрук. Само намесата на хора от двата щаба предотврати по-сериозни сблъсъци.

„Извинявам се, но не съм безгрешен. Това бе просто рефлекс след много провокации, а аз исках да предпазя моите футболисти. Не мога да оправдая постъпката си, такова нещо не трябваше да се случва. Готов съм да понеса всички последствия”, заяви един от най-добрите треньори в света.

Наставникът на Сърбия Хавиер Клементе призова Сколари да си подаде оставката. „Това не трябва да се случва. Сколари трябва да напусне”, категоричен бе специалистът.

От португалската футболна федерация също са много недоволни от постъпката на бразилския треньор. „Той отиде твърде далече. Нашият национален тим иска да се отличи с феърплей или по-точно да защитава феърплея”, каза вицепрезидентът на централата Херминио Лорейро.