Националният селекционер на Португалия Луиш Фелипе Сколари заяви след загубата с 2:3 от Германия, че е много разочарован и поема цялата отговорност затова, че отборът не е постигнал поставената му цел минимум, а именно достигането до полуфиналите на Европейското първенство.

"Две центрирания от преки свободни удари решиха мача. Поздравявам германците. Те се възползваха по-добре от силните си страни, вкараха повече голове и продължават напред”, сподели бразилецът.

„При нас пък имаше неща, които не се получиха. Знаехме, че съперникът е опасен при статичните положения и затова бях поставил персонални задачи. Допуснахме грешки. При третия им гол на телевизионните повторения ясно пролича как Балак бута Ферейра. Това беше нарушение трябваше да бъде отсъдено, но реферът не го видя”, добави националният селекционер на Португалия.

„Разочарован съм. Аз нося отговорността, че не постигнахме целта минимум, която беше достигане до полуфиналите. Винаги съм давал всичко от себе си, както и в този мач. Днес обаче грешките ни лишиха от възможността да продължим напред, за което смятам, че имахме сили”, допълни Сколари.

„На това първенство показахме добър футбол, но не успяхме да стигнем толкова напред, колкото на Евро 2004. Съжалявам за това. Искам да благодаря на всички и да пожелая много успехи на Португалия занапред", завърши Луиш Фелипе Сколари.