Бившият румънски национал Адриан Муту е новият селекционер на младежкия национален тим на страната си. Екс-нападателят бе избран единодушно от Изпълнителния комитет на Румънския футболен съюз вчера. Той ще бъде официално представен на 14 януари.

Муту бе предпочетен пред друг бивш румънски национал Кристиян Киву. 41-годишният футболист ще получава същата заплата като предшественика му начело на 21-годишните Мирел Радой – 5000 евро месечна заплата, съобщава Диги Спорт.

„Що се отнася до националния отбор, ако си мислите, че ще спечелите пари, се лъжете. Мисля, че нито един треньор, когато бъде поканен да води селекцията на родината си, не отива с мисълта каква заплата ще получава”, коментира Муту.

Бившият футболист на Челси, Ювентус, Парма, Фиорентина и други има скандален имидж след като по време на престоя му в Лондон го разкриха, че е употребявал наркотици. След това се замеси и в различни скандали.

Треньорският опит на Муту е все още малък, след като имаше неуспешен период начело на Волунтари, а преди да поеме младежката селекция на Румъния, водеше тази на арабския Ал Вахда.