Изминалият уикенд беляза началото на новия футболен шампионат в Сърбия. Първият кръг предложи силни емоции за почитателите на футбола в западната ни съседка.

Вицешампионът Цървена Звезда спечели гостуването си на ОФК Белград с 6:2, след като изоставаше с 0:2 на полувремето. През втората част, в рамките на четири минути, звездашите обърнаха резултата в своя полза. Това породи множество изказвания и съмнения в истинността на двубоя.

Най-възмутен от случилото се бе вицепрезидентът на Партизан Белград Милорад Вучелич.

„Това, на което станахме свидетели вчера, бе чиста подигравка и престъпление спрямо футбола. Истинско престъпление! Ясно е какво се е случило, погледнете поведението на футболистите на ОФК Белград през второто полувреме”.

„Очаквам реакция от Футболната лига, трябва да се намеси и Министерството на спорта, както и спортният министър. Това е недопустимо!”, сподели Вучелич пред сръбските медии преди отпътуването на "гробарите" за Грузия.

Партизан Белград излиза във вторник от 15:30 часа срещу Дила Гори, в мач реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.