Сериозен скандал се разрази в Бока Хуниорс, след като един от директорите в тима - Орасио Палмиери, подаде оставка, а за причина изтъкна оставянето на Хуан Роман Рикелме извън групата за мача с Ол Бойс.

Бока направи разочароващо домакинско 0:0 и е на 12-о място в класирането на новия аржентински шампионат, като има само една победа в три мача.

Феновете на жълто-сините заеха страната на Рикелме в конфликта му с треньора и по време на двубоя с Ол Бойс почти постоянно скандираха името на опитния плеймейкър и в същото време освиркваха наставника Хуан Сесар Фалкиони.

Палмери заяви, че не е съгласен с начина на работа на Фалкиони и на настоящото ръководство на тима, и по тази причина напуска клуба.

Очаква се Орасио Палмиери да оглави опозиционна група, която да се яви на изборите за ново ръководство и президент на Бока Хуниорс, които са през декември.

“Подавам си оставката от Борда на директорите. Само луд човек може да не иска Рикелме в състава си. Той е специален талант и игра добре в мача срещу Годой Крус. За мен той направи всичко, което се очаква от един плеймейкър - създаде пет положения и удари гредата. Не разбирам защо не игра срещу Ол Бойс”, каза Орасио Палмиери, който с това си изказване успя да си спечели подкрепата на много от феновете за предстоящите избори.