Със скандал завърши есенния полусезон на македонското футболно първенство, след като дербито на Тетово бе прекратено малко преди края.

В 86-ата минута домакините от Тетекс, които са последни в класирането поведоха с 1:0 с гол на Драган Начевски, а играчите на Шкендия протестираха, че играта не е била спряна, след като техен играч остава да лежи на терена.

Напрежението ескалира и феновете на Тетекс нахлуват на терена, в този момент играчите на Шкендия, чийто треньор е бившият футболист на ЦСКА Артим Шакири, напускат терена и съдията е принуден да прекрати мача.

Дербито на Тетово е смятано за един от най-опасните мачове в Македония, тъй като Шкендия е отбор на етническите албанци, като такива са и по-голяма част от футболистите на тима, такъв е и наставникът Шакири, а напрежението между двата етноса е добре известно.

Ето и какво обяснение за напускането на терена даде спортният директор на Шкендия Бесир Шакири: „След гола на Тетекс повечето фенове влетяха на терена, имаха и предмети в ръцете си, може би хладно оръжие, с което бе застрашена безопасността на актьорите на футболната игра. За нас сигурността на играчите е на първо място и не смятаме, че стадион Гьорче Петров имаше условия за провеждането на мача.“