Трети футболист от националния отбор на Малта е заподозрян в уреждане на мачове по време на квалификациите за Евро 2008, съобщи президентът на Футболната асоциация на Малта Норман Дарманин Демайо.

Мачът, за който се води разследване, е гостуването на малтийците в Осло на Норвегия, когато те губят с 0:4, а три от головете падат в последните 18 минути. Мачът се играе на 2 юни 2007 година, а до моменат имаше информация за двама заподозрени състезатели.

УЕФА се занивмава със случая и се очаква да излезе със становище след 17 август. Малта е съперник на България в предстоящите Световни квалификации в Група 8 заедно с отборите на Италия, Чехия, Дания и Армения.

Норман Дарманин Демайо заяви пред местните журналисти, че имена на заподозрените футболисти няма да бъдат съобщавани, за да им бъде дадена възможност за защита. Когато случаят приключи и има положителен резултат, тогава могат да бъдат съобщени имена.

Хърватският футболен мафиот Марио Чвъртак, който е посочен като организатор на манипулиране на мачове на националните отбори, беше разпитван през май миналата година в Германия. Той и хора от престъпната му група са се срещнали с трима футболисти от малтийския национален отбор в хотел в Осло точно преди мача Норвегия- Малта (4:0) на 2-и юни 2007 година.