Селекционерът на аржентнинския национален тим по футбол Лионел Скалони шеговито заяви преди старта на Копа Америка 2019 за неговия тим, че ако „гаучосите” успеят да триумфират на бразилска земя, той ще се оттегли от треньорската професия.

В предишните си две участия Аржентина неизменно губеше финалите си, като и в двата съперник беше Чили (2015 и 2016). Тази нощ от 1 часа българско време Лионел Меси и компания стартират с двубой срещу Колумбия.

Аржентинските фенове определено очакват футболистите да им се реваншират и за отпадането в 1/8-финалите на Мондиал 2018. Страната не е печелила голям международен турнир от 1993 година, когато завоюва последната си Копа Америка. В тази връзка Скалони реши да покаже чувство за хумор. „Ако спечелим Копа Америка, смятам да спра с треньорството”, коментира специалистът, който е на 41 години. „Този отбор игра два финала в Копа Америка. Важно е да го имаме предвид и да помним колко трудно ни беше да стигнем до тях. Ето че не успяхме да вземем нищо от тях. Ще бъде много трудно и сложно.”

„Тук сме, за да изиграем максималния брой мачове и да покажем, че тези момчета умеят да играят футбол с националната фланелка”, добави треньорът.

Той, естествено, подчерта и значението да разполагаш с футболист и капитан от ранга на Лионел Меси. „Искам да подчертая неговия ентусиазъм да играе футбол. Той е роден за това, роден е да печели. Ние сме впечатление от неговото желание и фактът, че го споделя с нас, ни прави удивително щастливи”, допълни Скалони.