Президентът на швейцарския футболен клуб Сион Кристиан Константин иска компенсация заради тежката контузия на нападателя на отбора Драган Мръджа, която той получи в контролата на националния тим на Сърбия срещу Мексико през миналата седмица.

"Ще пишем на ФИФА и на Сръбската футболна федерация и ще поискаме компенсация от няколко милиона евро", заяви Константин.

"Този проблем трябва да бъде решен. Ние като клуб сме задължени да пускаме нашите играчи в националните отбори, но не получаваме никаква компенсация, когато те се завърнат със сериозни контузии", допълни той.

27-годишният Мръджа получи тежка травма на дясното коляно и ще отсъства няколко месеца от игра. Той влезе като резерва за Сърбия при загубата с 0:2 от Мексико миналия петък.

Сион води съдебна битка с УЕФА, след като беше изхвърлен от групите на Лига Европа заради неправомерно включване в игра на шестима футболисти в квалификационните срещи със Селтик.

Спортният арбитражен съд в Лозана ще разреши спора между двете страни след разглеждане на казуса по бързата процедура на 24 ноември.

Сион също така подаде жалбата срещу УЕФА и до Комисията на европейските общности, която е изпълнителният орган на Европейския съюз. Тя притежава правомощията да накаже европейската футболна централа с до 10 процента от приходите й.