Синът на легендарния холандски футболист Йохан Кройф – Жорди е новият селекционер на Еквадор. Местната федерация му гласува доверие и му постави цел – класиране на Световното първенство в Катар през 2022 година. Холандецът заема мястото на временния селекционер Хорхе Селико.

Жорди Кройф не може да се похвали с много успехи на треньорския пост. Той стартира през 2009 година като помощник-треньор в малтийския Валета, а в следващите седем години зае ролята на спортен директор в кипарския АЕК Ларнака и Макаби Тел Авив. През 2017 година слиза отново на терена и става треньор на израелския гранд. За последно Кройф работи в далечен Китай начело на Чонгкинг Дангдай Лифан.

Поемайки селекцията на Еквадор, холандецът за първи път ще опита работата на национално ниво. Южноамериканците не успяха да се класират за последното Световно първенство в Русия и сега целта е да не бъде пропуснат втори пореден форум.

Преди това Еквадор ще вземе участие на Копа Америка, която ще се проведе в Аржентина и Колумбия. „Ла три“ са в група В заедно с домакините от Колумбия, Бразилия, Венецуела, Перу и Катар.