Нападателят Джордан Ларсон ще напусне шведския футболен клуб АИК след края на договора си под наем, съобщи вестник "Aftonbladet".

Футболистът се е сбогувал ссъс съотборниците си след тренировката във вторник. Изданието цитира и коментар на играча след неделния мач от шведското първенство срещу Дегерфорс (1:1).

"Искам много неща, но не винаги зависи от мен. Моят агент трябва да отговори на тези въпроси относно кариерата ми. Всеки иска да знае, но в момента нямам какво да кажа", заяви Ларсон.

На 4 април Джордан, който е син на легендарния шведски нападател Хенрик Ларсон, прекрати договора си със Спартак (Москва) и премина в АИК. Договорът под наем на шведа с клуба изтича на 30 юни. За шведския клуб нападателят изигра 11 мача, в които записа 2 гола и 2 асистенции.

На 27 юни Спартак (Москва) обяви прекратяването на договора с Ларсон по взаимно съгласие. 25-годишният футболист играе за московския тим от лятото на 2019 година и има 27 гола и 9 асистенции в 83 мача във всички турнири. Шведът стана вицешампион в руското първенство за сезон 2020/2021 и носител ан Купата на Русия за 2021/2022.