Треньорът Синиша Михайлович е завел дело срещу португалския гранд Спортинг Лисабон, в което настоява да му бъдат изплатени 11 милиона евро заради неправомерното уволнение и нанесените щети по неговата репутация.

Бившият наставник на Фиорентина, Милан и Торино бе назначен на треньорския пост при „лисабонските лъвове” през юни, когато битката за контрола над клуба между тогавашния президент Бруно де Карвальо и феновете бе достигнала пиковата си точка. В крайна сметка феновете успяха да отстранят Де Карвальо от управлението, а новоназначеният президент прекрати договора на Михайлович само 9 дни след подписването му. Така сръбският наставник не успя да проведе дори една тренировка начело на отбора, камо ли да стартира лятната подготовка.

Невероятно: Спортинг уволни Михайлович само 9 дни след назначението

„Мога да потвърдя, че бях уволнен без справедливо основание от Спортинг само няколко дни след подписването на договора, който ме обвързваше с клуба за следващите 3 години”, обяви Михайлович пред „Гадзета дело спорт”.

„По средата на юни аз отидох до Лисабон, за да преговарят със спортните директори относно личните си условия и тези на моя щаб. На 18-и юни подписахме 3-годишен контракт, който трябваше да влезе в сила от 1-и юли.”

„Няколко дни по-късно президентът Бруно де Карвальо бе премахнат от своя пост от борда на директорите и на 27-и юни моят контракт беше анулиран, като се твърдеше, че все още не е изтекъл пробния период, какъвто има в португалските правила по отношение на договорите. Те обаче не могат да изтъкнат подобно основание, тъй като към момента на прекратяване договорът реално не е влязъл в сила. По онова време все още бях на ваканция в Сардиния.”

„През 30-годишната си кариера – като играч и треньор – никога не бях виждал подобно нещо. Имам своите права и те ще бъдат уважени, можете да разчитате на това”, закани се Михайлович.