Крилото Симао Саброса заяви, че никой в португалския отбор не се страхува от Испания преди иберийското дерби от осминафиналите на Мондиал'2010 във вторник в Кейптаун.

"Те са един от най-добрите отбори в света. Те играят в стил, подобен на Барселона, имат много играчи от Барса, който умеят да си разменят подавания с 2-3 докосвания", коментира Симао.

"Но шансовете са 50:50. Уважаваме съперника, но не се страхуваме. Ние също имаме отличен отбор. Знаем, че трябва да покажем най-доброто от себе си, ако искаме да победим. Те са шампиони на Европа, но и ние си имаме качества", допълни той.

Симао добре познава испанския футбол, тъй като играе в Примера дивисион за Атлетико Мадрид, с който през май спечели купата в Лига Европа.

"Трябва да бъдем агресивни. Това не означава да играем грубо и да правим много нарушения. Трябва да пресираме добре и да играем нашата игра. Те обичат да задържат и да разиграват топката, но това не винаги означава победа", каза той.

Португалецът смята, че в тактиката за мача ще бъдат включени и елементи от играта на тима на Швейцария, който с организирана игра в защита победи Испания с 1:0 в мача от първия кръг в група "Н".

"Ще се опитаме да се защитаваме добре, но няма да играем както Интер срещу Барселона (в реванша от полуфиналите на Шампионската лига, когато Интер се отбраняваше 90 минути с 10 души пред собственото си наказателно поле). Все пак не мога още да говоря за тактиката, защото тя ще бъде определена от треньорския ни щаб", каза Симао.