Българският полузащитник Георги Костадинов изигра пореден силен мач за АПОЕЛ Никозия в кипърското първенство, но тимът му стигна само до домакинско 0:0 срещу АЕЛ Лимасол.

Така след 5 изиграни мача АПОЕЛ има 8 точки и се нарежда на 5-а позиция, на 4 след лидера Арис Лимасол, който днес отнесе като гост новака Акритас Хлорака. ФК Пафос и Аполон (Лимасол) са след лидера с по 11.

АПОЕЛ имаше превъзходство през цялото времетраене на срещата, което в края на срещата беше изразено в 9 срещу 1 удара. Гостите удържаха нулевото равенство и с цената на пет жълти картона, но в крайна сметка добавиха втората си точка от началото на сезона.

Костадинов можеше да донесе победата в 94-ата минута на мача, когато топката му падна на главата след центриране от корнер. Но блокиран от защитник, ударът на българския халф мина на сантиметри край страничната греда.

Още в 8-ата минута Донис пропусна за АПОЕЛ, а след това Вияфанес от фаул се размина с гола. След почивката картината на терена не се промени, като отново Донис, грузинецът Квилитая и Костадинов след подаване от фаул пропуснаха. Гостите от АЕЛ имаха едва една опция да вкарат и тя дойде в 91-ата минута, но ударът на Давор Здравковски беше избит от вратаря Вид Белец. Тримата футболисти с най-високи оценки в мача бяха Лукас Вияфанес и Костадинов от домакините, както и вратарят на АЕЛ (Лимасол) Густаво Муриел.

След края на срещата инциденти между феновете на двата отбора ангажираха полиция и пожарна, а два автомобила бяха подпалени пред стадиона.