Защитникът на Литекс Алхандро Сичеро вкара гол при победата на Венецуела над Перу с 2:0 в мач от група А на Копа Америка. След този успех домакините на турнира оглавиха потока. Това е първата победа за Венецуала от 40 години насам в надпреварата.

Първото полувреме завърши без отбелязан гол заради отмененото от съдията попадение на Малдунадо от Венецуела заради засада.Страстите на терена се нажежиха и след няколко минути Педро Гарсия от Перу си изпроси директен червен картон заради удар без топка на противников играч.

В началото на второто полувреме Сичеро изведе домакините напред. Футболистът на Литекс се оказа най-съобразителен в 49-та минута, когато засече центриране от ъглов удар в наказателното поле на Перу.

В 79-та минута влезлият като резерва Арисменди оформи крайния резултат, след като успя да преодолее защитата на Перу и да прати топката в мрежата за 2:0. Малко преди това численото превъзходство на Венецуела се изпари, тъй като Паес получи втори жълт картон заради реплика към съдията.

Мачът завърши отново със скандал. В самия край на двубоя реферът отсъди спорен фаул за Перу, което отново разпали страстите на терена, но до сериозни последствия за саморазправилите се не се стигна.

В крайна сметка домакините на Копа Америка се поздравиха с успеха и по-този начин се заеха лидерското място в група А, което оглавиха с 4 точки.

В първия мач Венецуела се завърши наравно с Боливия (2:2).

По-рано Уругвай победи с минималното 1:0 Боливия.