Воденият от Ясен Петров китайски футболен клуб Шъдзяджуан завърши на седмо място в местното първенство, след като отстъпи на Шандун Лунън в последния кръг с 1:3. Шампион за пети пореден път пък стана Гуанчжоу Евъргранд, който надигра с 2:0 Пекин Гоан.

Шъдзяджуан, изненадата на първенството при първата година на клуба в елита, поведе в резултата в 47-та минута на срещата на стадион "Лунън Биг", след като точен беше португалският полузащитник Рубен Микаел. Алойзио обаче изравни от дузпа в 55-ата минута, а осем по-късно вкара второто си попадение и оформи пълния обрат. Сюй Ян оформи крайното 3:1 в полза на Шандун, който завърши сезона на трето място и ще играе в предварителните квалификационни кръгове за азиатската Шампионска лига.

Гуанчжоу Евъргранд спечели срещу Пекин Гоан с голове на Рикардо Гулар и Паулиньо. Шампионите са с актив от 67 точки и завършиха с две пред Шанхай СИГП на Свен-Йоран Ериксон. Треньорът на Гуанчжоу Евъргранд - Луис Фелипе Сколари, трябва да бъде изключително благодарен на Ясен Петров, защото само българинът и Шъдзяджуан спряха победната серия на Шанхай СИГП в последните шест мача. Това се случи в 28-ия кръг при равенство 2:2./БТА