Собственикът на швейцарския футболен клуб Сервет (Женева) Мажид Пишяр взе решение да започне процедура по обявяването на банкрут. Това се казва в официално изявление на индийския инвеститор в официалната страница на клуба от Женева.

"Последните дни бяха много тежки. Можете да бъдете уверени, че ние направихме всичко по нашите възможности, за да обезпечим клуба и да го спасим. Но да обявим банкрут се оказва трудно решение, а и в същия момент необходимо. Но обезателно ще пордължим борбата за по-добри времена за Сервет, написа в страницата на отбора Пишяр.

В момента Сервет е на 4-о място в първенството на страната, изоставайки на 4 точки от 3-ия Йънг Бойс. Ако тези мрачни очаквания се сбъднат, за Сервет ще бъде трети фалит в рамките на 15 години. Освен това, имиджът на швейцарското първенство вече е много сериозно разклатен заради изваждането на друг отбор от местната Суперлига- Ксамакс (Нюшател), както и съдебните разправии на Сион с УЕФА и гражданските съдилища. В резултат на тези проблеми, Сион беше наказан с отнемането на 36 точки от актива и се смяташе за почти сигурен изпадащ. Последните събития обаче може и да спасят тима, ако и Сервет напусне Суперлигата по финансови причини.