Швейцарски фен получи удар в главата от тежък предмет при кратки безредици след срещата от Група "С" на еврофиналите между Румъния и Италия, завършила с равенство 1:1 в Цюрих.

Според данни на полицията, вечерта е започнала мирно и спокойно, но в по-късните си часове се е превърнала в най-тежката от началото на европейските финали в Австрия и Швейцария. При редица сблъсъци между фенове в Цюрих са пострадали леко няколко запалянковци, а удареният по главата швейцарец е бил откаран в болница с леки наранявания.

Инцидентите са се получили около фензоните, където 35 хиляди човека наблюдаваха ранната среща от деня. От полицията уточниха, че има и няколко задържани в ареста. С белезници бяха смирени и няколко привърженици на Холандия, след като "оранжевите" заляха спокойния Берн и удвоиха населението му преди късния двубой срещу Франция, спечелен от "лалетата" с 4:1.

"Направихме около 100 краткотрайни ареста през деня. Това обаче не е сериозна цифра като вземем предвид, че холандците удвоиха населението на града", заяви говорителят на швейцарската полиция Маркус Шнайдер.

На границата на Швейцария също имаше работа, след като граничните полицаи съобщиха за спирането на шестима известни германски хулигани, които се опитали да влязат в страната домакин на еврофиналите през магистралата, свързваща Базел с Франция. Мъжете са на възраст между 23 и 33 години и са носили със себе си ножове и протектори за зъбите.