Швеция не успя да победи Украйна в последната си контрола преди Евро 2008, и дори не отбеляза гол за 0:1. „Тре Конур” загуби мача, но може да се окаже, че е загубил и нещо много повече – Златан Ибрахимович. Титулярният голмайстор получи удар в коляното при сблъсък с украински футболист и напусна терена принудително. Предварителните прогнози не изглеждат добри, но все още е рано за заключения. С проблем терена напусна и Тобиас Линдерот, голмайсторът от предишната контрола на тима.

Преди да бъде заменен, Златан бе близо да разчупи головата си суша в националния, при това на два пъти. В единия случай той пропусна, а във втория вратарят на Украйна бе на мястото си и спаси. Въпреки добрите изяви на някои от другите футболисти в жълто-синьо, най-вече на Себастиан Ларсон, шведите така и не успяваха да достигнат до вратата на съперника в отсъствието на Ибрахимович. След напускането му в 56-та минута Швеция изпитваше трудности в атака. Това се отрази на целия отбор и в края на срещата домакините дори допуснаха попадение.

В 81-та минута Сергей Назаренко изстреля новата топка за Евро 2008 от 28 метра и простреля Реми Шаабан.

Хенрик Ларсон и Ким Калстрьом опитаха на няколко пъти късмета си с шутове към вратата на Украйна, но така и не успяха да пратят топката в мрежата.

Феновете на стадион „Росунда” напуснаха в доста лошо настроение, не само заради загубата, но и заради налегналата несигурност за формата на тима и здравето на играчите.