Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер е започнал преговори с Чикаго Файър за евентуален свой трансфер, написа авторитетният британски ежедневник „Гардиън“.

Именно тимът от Чикаго беше първият в презокеанската кариера и на родната футболна легенда Христо Стоичков. Очевидно бившият германски национал има желание да започне на чисто в същия отбор, след като е повече от очевидно, че Юнайтед не разчита на него.

От началото на сезона Швайни няма записана дори минута в официален двубой, тъй като мениджърът Жозе Моуриньо не го брои за жив. Макар наскоро легендата на Байерн да отправи послание, че е готов да помогне на отбора, той работи и по алтернативен план.

„Гардиън“ твърди, че в петък 32-годишният футболист е имал среща с треньора на Чикаго Файър – Велко Паунович. Двамата се видели в Манчестър, като преговорите все още в начална фаза и няма дори устна договорка между двете страни.

Редовният сезон в Мейджър Лийг Сокър приключи в края на октомври, а Паунович се запъти към Европа, където се включи в скаутски тур. Една от възможните пречки пред сделката е желанието на специалиста да започне подготовка с вече окомплектован състав. Първата тренировка ще е в края на януари, а самата кампания в МЛС стартира през март.

Швайнщайгер би бил страхотно попълнение за Чикаго, който не е единственият американски тим, който го иска. Не е много сигурно обаче, че Юнайтед ще го пусне лесно през януари, а дори и това да стане, то трябва да се случи преди началото на подготовката.