„Ще ви бъде много трудно в Подгорица. Ако ни вкарате ранен гол, обаче може да прегорим“. Това заяви пред „Гонг“ черногорският журналист от вестник „Република“ Предраг Зечевич преди първия мач от 8-ма квалификационна група между Черна гора и България в събота от 21.00 ч.

- Тук цари голяма възбуда, защото ни предстои първият официален мач, който не е контролен. Очаква се победа, като се има предвид също, че в българския национален отбор ще отсъства най-добрият играч, така ли е?

- Да кажем, вторият по сила футболист Мартин Петров след Димитър Бербатов.

- Черна гора се подготви доста добре в приятелските мачове досега. Относително лесно победихме Норвегия. Знаете, че направихме 3:3 като гости на Унгария и единственото поражение бе срещу Румъния 0:4. Знаете, че имаме изключителен потенциал в атака, където разполагаме с Йоветич, Вучинич и Вукчевич. По-слабата част от нашия отбор е отбраната. Така че, ако Черна гора смята да спечели срещу много силния отбор на България, трябва да вкара поне два гола, защото трудно ще завърши срещата без допуснат гол.

- А какво пише във вашата преса за българския отбор?

- Преценява се, че българският тим е много добър и един от основните кандидати за първото място в нашата група. Виждам обаче, че и очакванията България са за победа, така че ще разберем на самия мач.

- А каква ще бъде атмосферата на стадиона?

- Той ще бъде пълен. Ще присъстват около 12 000 зрители, но акустиката на него е толкова добра, все едно на вашия „Васил Левски“ да дойдат 50-60 000 зрители. Създава се фантастична атмосфера. И още нещо. Теренът е с малки размери, ще видите, че лесно се стига от едното до другото наказателно поле, а освен това може да се оказва натиск върху защитата на противниковия отбор. Ще видите, че ще ви бъде много тежко. Всички гостуващи отбори в Подгорица се чувстват много неудобно.

- Нормално е настроението в Черна гора да е приповдигнато преди първия ви официален мач, но не мислите ли, че това може да ви изиграе лоша шега и да има негативен аспект върху вашите футболисти?

- Да, може наистина играчите ни да прегорят от желание. Ако получим гол в началните 15 минути, може да стане много опасно за нас.

- Наскоро България игра контрола срещу Босна и Херцеговина...

- Да, и прочетох изказване на българския селекционер, че според него Черна гора има по-силен отбор от Босна и Херцеговина.

- А вие как мислите, така ли е?

- Мисля, че в момента Черна гора, заедно с Хърватия, има най-добрата балканска селекция.

- Как така? По-добра от Румъния, Турция и Гърция?

- Не, тези отбори, както и България, не ги слагам в сметката. Говоря само за Западните Балкани. Но според мен превъзхождаме и Сърбия, и Босна, и Македония, и Словения.

- А какви изказвания правят вашият селекционер и вашите национали?

- Доколкото разбирам, те биха били доволни и на точка. Все пак България е име във футбола. Тук все още се сещаме за Стоичков и за вашето четвърто място през 1994 година. Надяваме се на победа, но ще се задоволим и с една точка. Това е мнението, изразено макар и неофициално. Само не загуба!