Собственичката на Хартс е предупредила играчите на отбора, че ще им спре заплатите напълно, ако до 31-ви март не приемат месечните им възнаграждения да бъдат орязани с 50%. 

Ан Бъдж е написала писмо до футболистите, с което ги известява за евентуалното налагане на крпната мярка. Клубът ще изпусне приходи на стойност 1 милиона паунда в следващия месец и собственичката е заявила в прав текст, че клубът може да оцелее само ако бъдат съкратени разходите през следващите няколко месеца. 

"Причината да вземем тези мерки е защото имаме нужда да съхраним парични резерви за следващите месеци. В момента сме изправени пред 6 месеца работа в абсолютно нетрадиционни условия", започна изявлението й. 

"Всички знаем, че вероятно ще се стигне до подобни последици, затова трябва да действаме овреме, вместо да чакаме чудо или държавата да ни спаси", завърши Бъдж. 

До момента наставникът на тима Даниел Щендел е заявил готовност да работи без пари в този период, докато нападателят Стивън Нейсмит е приел намаляването на възнаграждението му.