От Шотландската ФА заклеймиха поведението на треньорите на Селтик и Глазгоу Рейнджърс по време на снощното дерби между двата тима, когато Нийл Ленън и Али Макойст трябваше да бъдат разтървавани.

"Тази гледка на двама от най-уважаваните треньори в страната, които бяха въвлечени в съприкосновение, само още повече нагнети напрежението, което вече и без това цареше на стадиона и в цяла Западна Шотландия", обяви изпълнителният директор на асоциацията Стюарт Ригън.

Той добави: "Шотландската ФА категорично заклеймява подобно поведение, както в снощното преиграване от Купата на Шотландия между тимовете на Селтик и Рейнджърс на "Селтик Парк".

Марк Уилсън вкара единствения гол, с който Селтик победи останалия с девет души тим на Рейнджърс, класирайки се на четвъртфиналите в турнира.

"Бях натъжен и засрамен, че бях свидетел на тези сцени, които се получиха в мач, който бе гледан по целия свят, но който в крайна сметка ни представи в лоша светлина", каза още Ригън.

От Шотландската ФА започнаха разследване на инцидентите по време на дербито, по време на което, освен това, бяха арестувани 34 човека на самия стадион.

Ригън завърши с думите: "Голяма част от доверието към шотландския футбол бе загубено снощи. Всички страни трябва да работят заедно, за да помогнат да се възстанови предишното положение".