Отборът на Шотландия запази шансовете си за класиране на Мондиал 2010 след победа с 2:0 над състава на Македония, в квалификация от група 9.

Домакините от Острова се наложиха с попадения на Браун и Макфадън през втората част. През първото полувреме гостите от Македония имаха по-чистите положения, като стражът Крейг Гордън трябваше да се намесва решаващо на няколко пъти за да предотврати попадения.

През вторите 45-минути в състава на Македония се появи и полузащитникът на Левски Дарко Тасевски, който замени Илко Наумовски.

Резултатът на „Хемпдън” парк бе открит в 58-ата минута, когато Скот Браун засече центриране на Флетчър и даде преднина на своя тим. Макфадън сложи точка на спора с точен изстрел в 80-ата минута.

В другия мач от групата Исландия и Норвегия завършиха наравно 1:1. Йон-Арне Рийзе откри за гостите в 10-та минута, но Ейдур Гудйонсен изравни в 29-та.

Така Шотландия остава на втора позиция в своята група с актив от 10 точки. Три по-малко имат съставите на Норвегия и Македония. Лидер, и вече класирал се за финалите е тимът на Холандия. В последния кръг един срещу друг излизат именно тимовете на Шотландия и Холандия.

Класиране в група 9:

1. Холандия 7 мача, 21 точки

2. Шотландия 7, 10

3. Норвегия 7, 7

4. Македония 7, 7

5. Исландия 8, 5