Футболист призна: Бода съперниците си с игли!

Оръжията на Федерико Аленде

"Оръжията" на Федерико Аленде

Аржентински футболист предизвика истинско възмущение в страната си, след като призна, че използва игли, за да боде съперниците си на терена. Играчът разкри за деянията си в неделя след двубоя за Купата на Аржентина между скромния тим на Спорт Пасифико и елитния Естудиантес.

Защитникът на Пасифико Федерико Аленде призна, че използва нетрадиционния прийом, за да печели предимство при единоборствата с противниковите нападатели.

Във въпросния мач миналата неделя, който Естудиантес загуби с 2:3 и отпадна от надпреварата, Аленде ръгал съперниците си в няколко случая. След края на двубоя защитникът с гордост заяви, че „за да печелиш във футбола, трябва да бъдеш умен“.

Разбира се, действията на футболиста не останаха ненаказани, като веднага, след като случаят стана публично достояние, той бе отстранен от тима на Спорт Пасифико.

„Ние сме съкрушени! Този инцидент омаловажи добрата работа на целия отбор. Ще го изгоня от клуба“, призна президентът Ектор Монкада.

В крайна сметка Пасифико отстрани гранда Естудиантес, а играчите на отбора бяха посрещнати като истински герои в градчето Алвеар след завръщането им от Буенос Айрес, където се игра мачът.

„Пробождах нападателите на Естудиантес с игла. Всички знаем, че елитните футболисти не обичат да влизат в контакт с противникови играчи, те не обичат моментите, в които ние бавим играта или играем мръсно“, започна с признанията си защитникът на Пасифико.

„Така че, това бе начинът. Футболът е това. Футболът е за по-умния“, сподели още Аленде, който с гордост допълни, че „трябва да бъде мразен“ от нападателя на Естудиантес Отеро, който е бил един от потърпевшите.

Самият Отеро пък определи Аленде като „отвратителен човек“.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
футбол Аржентина

Други