Един от капитаните на Португалия Шимао Саброса заяви, че в лагера на тима никой не обръща внимание на провокациите от страна на Германия. Утре двата тима ще се изправят един срещу друг в първи четвъртфинал от Евро 2008, в повторение на малкия финал от последния Мондиал.

„Те се опитват да ни поставят под напрежение, но то така или иначе го има и е нормално. Свикнали сме с това. Уважаваме всичките си съперници. Ще се концентрираме само върху своята игра, върху мача. Той е най-важният в кариерите ни, тъй като е следващият. ”

Шимао не обърна внимание на изказването на Михаел Балак, че Португалия е фаворит в четвъртфиналната среща. „Ние сме равностойни, както винаги. Знаем своята цена и силните си страни. Ние вече не сме същият отбор, който игра на Световното, подмладихме състава си, но все още можем да сме равностойни на Германия,” заяви един от най-опитните в тима на Луиш Фелипе Сколари.

Запитан дали се готвят с персонален пазач на Балак, Шимао бе категоричен: „Подготвяме се да играем единайсет срещу единайсет, без персонални пазачи. Това е нашият стил и ние няма да го променяме заради Балак. Със сигурност той има невероятно чувство към топката, но ние трябва да внимаваме за всеки играч на Германия, не само за Балак.”

Шимао завърши с това, че евентуално отпадане на четвъртфинал няма да е провал на Португалия на Евро 2008. „Ние правим страхотен шампионат. Не бих казал, че ще сме се провалили, ако отпаднем, но ще ни е мъчно, и на нас, и на феновете, тъй като искаме много да сме сред първите четири,” заяви Саброса.