Селекционерът на Украйна Андрий Шевченко похвали своя отбор за тактическата дисциплина и спечелената точка при равенството 1:1 срещу световния шампион Франция на старта на световните квалификации.

22 снимки

Украинците се защитаваха компактно и почти не допуснаха опасности пред своята врата, инкасирайки само един гол след великолепен удар от границата на наказателното поле на Антоан Гризман в 19-а минута на срещата.

"Изпитвахме трудности в първите 30 минути, но след това коригирахме някои неща в играта. Трудно е играчите да се адаптират към нова схема на игра само с една тренировка, но работихме доста с видео анализаторите. Избрахме вариант да затворим пространствата в нашата половина, защото Франция има много талантливи футболисти, които са силни в надиграването един на един. Затова трябваше да бъдем компактни в линиите и се получи", коментира Шевченко на пресконференцията след мача.

"Имаше технически брак в някои отигравания, но когато се стремиш да покриваш пространствата, понякога не си достатъчно свеж да вземеш правилните решения", каза още Шевченко.