Нападателят на националния отбор на Украйна Андрий Шевченко разкри, че мечтае да вкара гол на „Уембли”. В сряда неговият тим ще се изправи срещу Англия в световна квалификация за Мондиал 2010.

„Украйна е млад отбор, който трябва да расте. Ние разбираме, че Англия е един от най-силните отбори в света, но въпреки това се надяваме да постигнем положителен резултат в Лондон”, сподели Шева.

„Все още не съм играл на обновения Уембли, въпреки че два пъти съм излизал на стария. Мечтая да вкарам гол на този стадион, защото той ще 40-ят ми с националната фланелка. Но преди всичко мечтая да вкарам попадение, което да класира Украйна на световните финали в ЮАР”, добави нападателят.

„Не съжалявам за това, че се върнах в Милан. Трябва да възвърна физическата си форма. Да, не играя толкова често, но винаги съм в тонус и съм готов във всеки един момент да помогна на тима си”, сподели Шева.

„И по-рано съм казвал, че съм съгласен с всяка роля, отредена ми в Милан. Прекрасно разбирам, че нищо не ми е гарантирано, бяха готов да застана на резервната скамейка. Но аз съм професионалист”, уточни още украинският национал.