Нападателят на украинския национален отбор и най-популярен местен футболист Андрий Шевченко похвали екипа, занимавал се с изработването на логото на Евро 2012, и също така обеща да продължи популяризирането на идеята по света. Шевченко, заедно с други местни звезди на спорта, политически лидери и много журналисти, присъства на вчерашното представяне на логото на следващото Европейско първенство на Михайловския площад в Киев.

"Беше истинско предизвикателство да бъда част от това събитие в сърцето на Киев. Много хора дори и не си представят колко е важно за нашата страна организирането на това първенство. Очаквам с огромно нетърпение да изтече времето до началото на първенството. Уверен съм, че Украйна и Полша ще организират всичко това на много високо ниво, заяви още Шевченко.

"Много съм щастлив от факта, че УЕФА остави формата на провеждането 4 по 4. Освен това, провеждането на първенството по този начин ще помогне за повишаването на нивото на футбола в цялата страна, а също така и на жизнения стандарт. Сигурен съм, че след Евро 2012 в Украйна няма да има проблеми с материалната база за какъвто и да било спорт, допълни бившият футболист на Милан и Челси.

33-годишният Шевченко изживява втора футболна младост, след като се върна в родния си отбор Динамо (Киев). За националния отбор на Украйна той има 43 гола в 96 мача и за него не би било проблем да участва на Европейското първенство след три години.

"И до момента получавам същото удоволствие от футбола, каквото и като юноша. Чувствам се страхотно в Киев, тренирам на пълни обороти и мисля, че още няколко години мога да играя на високо ниво. Много бих искал да помогна на отбора . А и да защитавам честта на Украйна пред нашата публика, за мене би било чест, завършва Шевченко.