Най-малко шестима са мъртви, след като автобусът превозващ тогоанския футболен тим Етоил Филант катастрофира на път за мач в събота. От футболната федерация на страната потвърдиха информациите, като добавиха, че сериозно ранените са 25-ма. Все още не е ясно дали сред мъртвите има футболисти.

„Тогоанският футбол бе застигнат от трагедия. На път за мача си срещу Сокоде Семаси от петия кръг на националния шампионат, отборът на Етоил Филант стана жертва на сериозен пътен инцидент в събота, 26 ноември, около 11 часа местно време”, се казва в официалното съобщение на местната футболна федерация.

„За огромно съжаление трябва да потвърдим за шестима мъртви и сериозно контузени. Веднага след като научи за тъжната вест, президентът на федерацията замина за мястото на катастрофата. От ръководството на Тогоанската футболна федерация изразяваме нашите съболезнования към семействата на жертвите и пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите”, се казва още в комюникето.

През януари месец миналата година, двама от националния тим на Того бяха убити, след като автобусът на отбора бе похитен на път за Ангола.